Spojen je Pelješki most

 

Spojen je posljednji segment čelične konstrukcije Pelješkoga mosta, čime je jug Hrvatske povezan s ostatkom Hrvatske.

Svečanom obilježavanju završetka radova prisustvovali su sinoć, između ostalih, premijer Andrej Plenković s većinom članova Vlade, župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, potpredsjednica EK Dubravka Šuica, predsjednik uprave HC-a Josip Škorić, bivši predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić te gradonačelnici i načelnici iz DNŽ, među kojima su bili i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan te njegov zamjenik Robert Doko.

Tko je ovdje lud- baner
Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Na početku prigodnog obraćanja predsjednik Vlade pozdravio je sve prisutne, posebno prijatelje iz Europske unije te prijatelje iz Kine, ali i one koji će biti na svečanom otvaranju, one koji prate, kako je rekao ovaj fascinantan dan, fascinantnu noć za Hrvatsku.

“Neopisivo mi je zadovoljstvo reći da je Hrvatska spojena! Ovaj je projekt bio san mnogih proteklih 25, 30 godina i mi smo večeras ostvarili cilj koji rješava problem star 300. To je jedno fascinantno, strateško postignuće hrvatskoga naroda i hrvatske države. Ono što se dogodilo večeras, po mom dubokom uvjerenju, najbolje opisuje tezu o modernom suverenizmu. Tezu koja definira kako realizirati strateške nacionalne interese, kako ostvariti ono što je godinama bio cilj hrvatske države i hrvatskoga naroda, a to učiniti uz osnaženu, oplemenjenu i puno utjecajniju poziciju Hrvatske u međunarodnoj zajednici i to kao članice Europske unije. Ovaj most ne spaja samo Hrvatsku, on spaja i Europsku uniju. Ovaj most ne dijeli Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, dapače, on je povezuje. On će ovakav prekrasni, u arhitektonskom smislu, biti atrakcija kojom će mnogi željeti proći, prijeći s kopna na Pelješac”, rekao je premijer Plenković.

Kompletan završetak radova na Pelješkom mostu očekuje se krajem prvog mjeseca iduće godine, a puštanje prometa uvjetovano je završetkom pristupnih cesta koje su dio projekta ‘Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom’.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content