Gradonačelnik Milan uputio čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

 

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti. 

“S ponosom obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Prisjećamo se 5. kolovoza 1995. godine kada je Hrvatska vojska u vojno-redarstvenoj operaciji ‘Oluja’ oslobodila najveći dio područja okupiranoga u velikosrpskoj agresiji na našu Domovinu te ostvarila pobjedu u Domovinskome ratu.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Ostatak svijeta pobjedu Hrvatske u ratu protiv nadmoćnoga suparnika možda nije očekivao, ali hrvatski narod u nju nikada nije sumnjao. Vjerovali smo snazi, hrabrosti i ustrajnosti naših branitelja koji su nam pokazali da se u zajedništvu može postići baš sve! Zbog toga i danas, 26 godina poslije Oluje, pamtimo dan u kojem smo postali slobodni te ponos i sreću koju su nam pružili naši branitelji.

Nažalost, dio branitelja žrtvovao je svoje živote za slobodu Domovine. Naša je obveza svakim danom biti potpora njihovim obiteljima i suborcima, pričati mlađim generacijama o žrtvi koju su podnijeli te im pokazivati put zajedništva. Put koji su nama pokazali upravo naši branitelji.

Dragi sugrađani, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja!”, poručio je Milan 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content