Udruga ‘Dobra’: prijavite se na natječaj za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba

Udruga 'Dobra' započela je drugu godinu provedbe trogodišnjeg programa 'Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2'.

 

Udruga ‘Dobra’ započela je drugu godinu provedbe trogodišnjeg programa ‘Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2’  koji za cilj ima smanjenje socijalne isključenosti drugih socijalno osjetljivih skupina, kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene sa područja doline Neretve te ruralnih područja Dubrovačko neretvanske i Splitsko dalmatinske županije.

Ove godine ciljana skupina žena će kroz teorijski i praktični dio biti osposobljena za njegovateljice za starije i nemoćne osobe.

Nositelj programa je udruga ‘Dobra’, dok su partneri Centar za socijalnu skrb Metković i Grad Metković.

Pozivaju se žene koje su iznad 40 godina te one koje su dugotrajno nezaposlene (s najmanje osnovnoškolskim obrazovanjem) s ruralnih područja Splitsko dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanske županije da se prijave na Natječaj.

Prijava mora sadržavati pismo namjere i životopis i potvrdu sa HZZ-a o nezaposlenosti (u slučaju nezaposlenosti), a zbog poštivanja epidemioloških mjera prijave se šalju isključivo na: Udruga DOBRA, Ante Starčevića 12, 20350 Metković ili na e-mail: dobra.udruga@gmail.com, uz naznaku: „Za natječaj za osposobljavanje – njegovateljice starijih i nemoćnih osoba“.

Natječaj je otvoren do 6. rujna 2021. godine.

Po završetku Natječaja odabrat će se 15 polaznica edukacije, koja će se sastojati od teoretske i praktične nastave. Obrazovanje, predavanja i praksa će se održavati u Metkoviću. Nakon položenih ispita i odrađene prakse zvanje se upisuje u e-radnu knjižicu. Edukaciju će obavljati Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba. Iz Udruge ‘Dobra’ napominju da su troškovi osposobljavanja za korisnice podmireni od strane Ministarstva.

Program ‘Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2’ financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Exit mobile version
Skip to content