OŠ Stjepana Radića: obavijesti za učenike prvih i petih razreda te one koji prelaze iz drugih škola

 

Iz Osnovne škole Stjepana Radića Metković uputili su obavijest za roditelje i učenike prvih i petih razreda te učenike koji dolaze iz drugih škola. 

U četvrtak 2. rujna i petak 3. rujna 2021. godine roditelji će biti telefonski obaviješteni o rasporedu po razrednim odjelima učenika prvih i petih razreda u školskoj godini 2021./2022., kao i novih učenika koji se u šk. g. 2021./2022. prvi put  upisuju (prelaze iz drugih škola) u Osnovnu školu Stjepana Radića. 

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Kako je u OŠ Stjepana Radića nastava organizirana u dvije smjene, prvi dan nastave 6. rujna 2021. godine smjena A s radom započinje u 7. 30, a smjena B u 13 sati.

Učenici 1. razreda

Samo za učenike 1. razreda prvi nastavni dan započinje u 8 sati (smjena A) i u 13:30 (smjena B). Roditelj učenika 1. razreda (isključivo jedan roditelj) dovest će svoje dijete na školsko igralište gdje će ih dočekati ravnateljica i učiteljice. Nakon pozdravnog govora ravnateljice, učiteljice/razrednice prozvat će učenike te će zajedno otići u svoje učionice.

Predviđeno vrijeme boravka učenika u školi je najviše 3 nastavna sata (prema dogovoru s učiteljicom). Osim međusobnog upoznavanja, učiteljica će podijeliti učenicima udžbenike i druge obrazovne materijale, upoznati ih s mjerama zaštite i pravilima koja će se provoditi u Školi. Za vrijeme nastave učenici ne moraju nositi maske, a dezinfekcija ruku i obuće obavit će se pri ulazu u školu.

VAŽNO!

Prilikom dolaska na školsko igralište, roditelj učenika dužan je nositi na licu zaštitnu masku, i pridržavati se svih epidemiološkim mjera. Ulazak i kretanje roditelja u školi nije dozvoljeno, te po završetku nastave svoju djecu preuzimaju na školskom igralištu.

Prije dolaska u Školu roditelji moraju:

  • Izmjeriti temperaturu svome djetetu. Ako dijete ima temperaturu višu od 37, dijete se ne dovodi u školu već se  obavještava učiteljica i  školski liječnik.
  • Ponijeti praznu školsku torbu jer će učenici prvi dan nastave dobiti udžbenike i druge obrazovne materijale

Učenici 5. razreda

Razrednici petih razreda telefonski će obavijestiti roditelje učenika u kojem je razrednom odjelu njihovo dijete (2. i 3. rujna), a prvi nastavni dan započinju u 7. 30  ili 13 sati, ovisno radi li se o smjeni A ili B.

Učenici su dužni:

  • Ponijeti prazne školske torbe jer će preuzeti udžbenike i druge obrazovne materijale
  • Prije dolaska u školu izmjeriti tjelesnu temperaturu; Ako učenik ima temperaturu višu od 37, ne dolazi u školu već se  obavještava razrednik i  školski liječnik.

Nastavna godina započinje 6. rujna 2021., a završava 21. lipnja 2022.  Prvo polugodište traje od 6. rujna 2021. godine do 23. prosinca 2021. godine. Drugo polugodište traje od 10. siječnja 2022. godine do 21. lipnja 2022. godine.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content