Koronavirus – objavljene detaljne upute za rad u novoj školskoj godini

 

Na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljene su detaljne upute vezane za rad i sprječavanje širenja bolesti COVID-19 u školskim i predškolskim ustanovama u novoj školskoj godini. 

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs jučer je najavio da će epidemiološke mjere u novoj školskoj godini biti nešto blaže.

smotra- baner
smotra- baner

Osnovnoškolci od prvog do petog razreda moći će se u određenoj mjeri miješati, a dopustit će se i direktna nastava izbornih predmeta, dopunske i dodatne nastave. Viši razredi osnovnih škola moći će mijenjati učionice, a omogućit će se i uporaba kabineta te bavljenje sportskim aktivnostima u školi. Školske sportske dvorane i dalje će biti zatvorene za rekreativni sport. 

Vraćaju se i roditeljski sastanci uživo uz nošenje zaštitnih maski i poštivanje razmaka od dva metra te prozračivanje prostorija. Mjerenje temperature zaposlenika ostaje obaveza prije dolaska na posao, kao i obaveza roditeljima da temperaturu mjere djeci prije odlaska u školu. Obavezno je nošenje zaštitnih maski za učenike viših razreda, ako nije moguće osigurati razmak od dva metra, a i inače se preporučuje. 

Detaljne upute možete pročitati na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content