Karate klub Metković sudjelovao na zajedničkom treningu klubova iz Dalmacije iz Šibenika

 

Karate klub Metković sudjelovao je s devet  natjecatelja na zajedničkom treningu karate klubova Dalmacije u procesu priprema za nadolazeće Prvenstvo Države i Balkana u listopadu ove godine za mlađe uzraste do 14 godina.

 
Većina od 26 Dalmatinskih klubova ne rade tijekom ljeta zbog zatvorenih školskih dvorana, pa je nekolicina klubova, poput KK Metković koji rade u privatnim prostorima zbog čega su aktivni cijelu godinu, odlučila nastaviti sa praksom zajedničkih treninga, gdje se rade uzajamni mečevi.
 
Na treningu su osim Metkovića bili i domaćini KK Šibenik 1066, KK Drniš i KK Obi Kaštela, a odradili su trening u trajanju od 2 sata, pod nadzorom  kineziologije dr. sc. Tee Bešlije i prof. kineziologije Ive Zoričića. Nakon toga, predsjednik Sudačke komisije Dalmacije Duško Ban pojasnio je osnove suđenja natjecateljima te s novolicenciranim sucima iz Šibenika odradio praktični dio i pojasnio novitete u žalbenom postupki samim trenerima.
 
Sljedeći susret je za 14 dana u prostoru kluba KK Metković, kada će se odazvati većina klubova Dalmacije, jer im je početak sezone rada u rujnu.
 
Karate klub Metković već sljedećeg vikenda putuje s osam natjecatelja na 25. Međunarodni klupski turnir “Međumurje Open” u Čakovcu, na kojem tradicionalno nastupaju klubovi iz Hrvatske, Austrije, Slovačke, Mađarske, Slovenije, BiH, Srbije i drugih zemalja u okolici, kako bi ispitao formu svojih natjecatelja prije nastupa na PH i Balkanskom prvenstvu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content