Započela nova školska godina, podsjećamo kako Grad Metković sufinancira troškove školskog pribora, opreme i radnog materijala

 

Danas je započela nova školska godina, a vrijedi podsjetiti kako Grad Metković sufinancira troškove školskog pribora, opreme i radnog materijala učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području Grada.

Jednokratna pomoć u iznosu od 300,00 kuna po djetetu/učeniku isplatit će se na račun roditelja/skrbnika, a temeljem zahtjeva koji se može predati do 13. rujna. Zbog trenutne epidemiološke situacije, a sukladno preporukama Stožera civilne zaštite RH, preporučuje se prijava putem e-maila prijave@metkovic.hr pri čemu se šalje skenirani/slikani obrazac zahtjeva s potpisom i potrebnom popratnom dokumentacijom. Zahtjev se može podnijeti i u prizemlju Gradskoga kulturnog središta u vremenu od 8 do 11 sati ili slanjem poštom na adresu Grad Metković, Stjepana Radića 1, 20350 Metković.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Sve detalje Javnog poziva i popratne dokumentacije možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

  1. ODLUKA o jednokratnoj pomoći sufinanciranja nabavke školskog pribora, opreme i radnog materijala učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića za nastavnu godinu 2021.-2022.
  2. JAVNI POZIV – ŠKOLSKI PRIBOR, OPREMA I RADNI MATERIJALI ZA 2021
  3. ZAHTJEV – ŠKOLSKI PRIBOR, OPREMA I RADNI MATERIJALI ZA 2021

„Naši školarci se vraćaju u svoje klupe. Ne sumnjam da su svi oni spremni za nove radne pobjede, ali svjestan sam da svaka nova školska godina, njihovim roditeljima predstavlja dodatne financijske troškove. Trudimo se pomoći koliko možemo i zbog toga smo odlučili kako će Grad sufinancirati nabavku radnoga materijala, opreme i školskoga pribora svim učenicima od 1. do 8. razreda osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića. Sredstva za tu namjenu u Proračunu Grada Metkovića za 2021. godinu planirana su u iznosu od 400.000,00 kuna, odnosno sredstava ima i više nego dovoljno za sve naše učenike“, poručio je gradonačelnik Dalibor Milan.

Podsjetit ćemo, prošle godine je za troškove nabave školskoga pribora, radnih materijala i opreme iz gradskoga proračuna za 1094 djece, na račune 719 roditelja, isplaćeno ukupno 328 tisuća kuna.

Iz gradskoga Proračuna za 2021. godinu osigurana i sredstva za:

  • Program pronatalitetnih mjera u iznosu od 740.000,00 kuna
  • Program javnih potreba u predškolskom odgoju u iznosu od 446.138,29 kuna
  • Program osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u iznosu od 640.000,00 kuna
  • Program visokog obrazovanja u iznosu 500.000,00 kuna
  • Obnovu dječjih igrališta u iznosu od 470.000,00 kuna

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content