Nacionalni stožer donio šest novih odluka

 

Na sjednici Vlade RH ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu donio šest novih odluka koje su na snazi do 30. rujna.

Osim što se produljuju mjere vezane za obvezno korištenje maski za lice, rad trgovina te organizaciju javnoga prijevoza, Stožer je donio odluku po kojoj svi popisivači i kontrolori u provedbi popisa stanovništva moraju imati EU digitalne COVID potvrde.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Dopušteno je i održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja te priredbi na kojima se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima, uz uvjet da svi organizatori i posjetitelji imaju EU digitalnu COVID potvrdu.

Također, izmijenjena je i Odluka o privremenoj zabrani i privremenom ograničavanju prelaska preko granice u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u RH iz turističkih razloga, osim potvrde o uplati smještaja, mogu predočiti i potvrdu o rezervaciji smještaja.  Negativni nalaz PCR testa i dalje ne smije biti stariji od 72 sata.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content