Jasmina Runje izlaže u Galeriji GKS-a Metković

 

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković večeras je otvorena izložba slika autorice Jasmine Runje pod nazivom ‘Arhitektura’.  Uz autoricu, izložbu su otvorile profesorica likovne kulture Dubravka Šešelj te ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč.

Metkovskoj publici Runje se predstavila sa dvanaest radova velikih formata nastalih 2019. godine kombiniranom tehnikom na platnu. 

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

„Već neko vrijeme moj interes pobuđuju imaginarni međuprostori, prostori u kojima boravimo kada prebiremo po vlastitim mislima ili gdje naprosto samo bivamo. Arhitektura koju prikazujem mjesto je gdje boravi podsvijest, lutaju misli, tražimo sebe. Mjesto na kojem smo prvi put, no izgleda nam kao da smo ondje već boravili. Iz svega toga proizašla je potreba za studioznijim proučavanjem stvarnih arhitektonskih ostvarenja, fascinacija njima samima, kao i njihovim stvarateljima. Tako su nastale slike koje su pred vama – Murmanski most, Sibirski Vektor, Notre DU Haut itd.“, istaknula je Runje.

Jasmina Runje rođena je 1983. godine u Splitu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru, u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka.  Poslijediplomski studij slikarstva „Ars Sacra“ završava 2008. godine u istoimenoj ustanovi, u klasi mentora prof. Ante Kajinića.

Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Dubrovnika i Hrvatske udruge likovnih umjetnika Splita te radi i kao muzejski pedagog u Domu Marina Držića. Djela joj se nalaze u privatnim i javnim zbirkama i muzejima, u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudionica je brojnih skupnih izložbi. Živi i stvara u Dubrovniku i Splitu.

Organizator izložbe je Ustanova za kulturu i sport Metković, a ostvarena je uz pomoć Ministarstva kulture i medija RH te Grada Metkovića.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content