ŽRK Metković ulazi u svoju 50. sezonu natjecanja

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan jutros je u prostorijama Gradske uprave primio predstavnike ŽRK Metković koji početkom listopada ulazi u svoju 50. sezonu natjecanja.

 

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan jutros je u prostorijama Gradske uprave primio predstavnike ŽRK Metković koji početkom listopada ulazi u svoju 50. sezonu natjecanja.

Na prijemu kod gradonačelnika nazočili su predsjednik Kluba Tomislav Komazin, član Uprave Siniša Bebić, trenerica starijih uzrasta Mariela Križanović, trener mlađih uzrasta Slavko Ujdur te igračice Anđela Sušak, Josipa Bebić i Iris Kozina.

Gradonačelnik Milan i predstavnici Kluba na prijemu su razgovarali o protekloj sezoni u kojem je njihova seniorska ekipa, s osvojenih 15 bodova ostvarila odlično peto mjesto. Osim dobrih rezultata seniorki, u prošloj godini pojačan je i broj upisanih djevojčica u klub. Tako je ŽRK Metković trenutno među samo dva dalmatinska kluba koja se natječu u svim uzrastima, a u klubu trenira oko 90 djevojčica.

„Želio bih zahvaliti Upravi kluba, trenerima i igračicama na doprinosu koji dajete u Klubu, ali i na svemu onome što radite za promociju ženskoga rukometa i, općenito, sporta u gradu Metkoviću. Ja kao gradonačelnik te Grad Metković želimo vam mnogo sreće u vašoj jubilarnoj, 50. sezoni, a vaš rad ćemo svakako nastaviti poticati i vrednovati“, istaknuo je gradonačelnik Milan.

Predsjednik Kluba Tomislav Komazin istaknuo je očekivanja za iduću sezonu.

„U prošloj godini imali smo zaista povećan broj upisa djevojčica. Nekako se to sve poklopilo s dolaskom trenera Slavke Ujdura, ali i akcijama koje je Klub poduzeo, a vezane su za oslobađanje članarina.  Iako nikada uoči sezone ne stavljamo rezultat u prvi plan, u prošloj sezoni ostvarili smo 15 bodova, što je zaista solidno.  U novoj sezoni suočeni smo sa smjenom generacija, jer velik broj naših cura odlazi na fakultete ili srednju školu nastavljaju u drugim gradovima. Ipak, očekujemo sličan rezultat kao i lani, ali naš cilj je, kao i uvijek, omasovljavanje rukometa te želimo potaknuti što više djevojčica da se bave tim sportom. Također, želio bih se zahvaliti Gradu Metkoviću i gradonačelniku Milanu na potpori koju nam pružaju“, kazao je Komazin.

Podsjetimo, trenutno traju i upisi u ŽRK Metković. Više informacija o samim upisima mogu se dobiti na brojeve 0913392083 ili 098454567.

Exit mobile version
Skip to content