Home Novosti Gradska uprava Grad Metković među pet finalista u izboru za najbolji grad Hrvatske po...

Grad Metković među pet finalista u izboru za najbolji grad Hrvatske po rastu kvalitete života

Riječ je o velikom projektu portala gradonačelnik.hr, Jutarnjeg lista i agencije 'Ipsos' u sklopu kojega biraju i nagrađuju najbolje gradove u Hrvatskoj u nekoliko kategorija.

 

Grad Metković jedan je od finalista izbora ‘Najbolji grad u Hrvatskoj 2021’. Riječ je o velikom projektu portala gradonačelnik.hr, Jutarnjeg lista i agencije ‘Ipsos’ u sklopu kojega biraju i nagrađuju najbolje gradove u Hrvatskoj u nekoliko kategorija – gospodarstvo, obrazovanje i mladi, kvaliteta života, EU fondovi te Najveći napredak.

Grad Metković tako se našao među pet finalista u kategoriji ‘Najveći napredak’ u kojoj se dodjeljuje priznanje gradu koji je postigao najveći rast u osiguranju kvalitete života svojih stanovnika u posljednje tri godine. Svi finalisti morali su zadovoljiti određene kriterije organizatora, a neki od indikatora analiziranih u rangiranju gradova bila je pokrivenost gradskih rashoda prihodima, proračunsko izdvajanje za porodiljne naknade te indeks općeg kretanja stanovništva. Osim Grada Metkovića, finalisti u ovoj kategoriji su još i Sisak, Sinj, Križevci i Klanjec.

“Posebno mi je drago što se Grad Metković našao među nominiranima za najbolji grad upravo u ovoj kategoriji jer oduvijek ističem kako je poboljšanje kvalitete života svih naših sugrađana prioritet u mome te radu mojega tima. Bez obzira koji grad pobijedio, biti među pet najboljih u Hrvatskoj svakako je potvrda kvalitetnoga rada i interakcije sa sugrađanima te velika motivacija za nastavak u istom smjeru”, poručio je gradonačelnik Dalibor Milan. 

Inače, ovo je četvrta godina zaredom da portal gradonačelnik.hr organizira izbor za najbolji grad, a dodjela priznanja ovogodišnjim pobjednicima održat će se u Novom Vinodolskom 21. listopada. 

Exit mobile version
Skip to content