Home Kultura Plesnim nastupima svečano otvorena 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina...

Plesnim nastupima svečano otvorena 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

Posebno svečano večeras je bilo na Trgu kralja Tomislava. Nakon dvije i pol godine publika je napokon mogla uživati u plesnim nastupima 36. Smotre folklora jadranske Hrvatske 'Na Neretvu misečina pala'.

 

Posebno svečano večeras je bilo na Trgu kralja Tomislava. Nakon dvije i pol godine publika je napokon mogla uživati u plesnim nastupima 36. Smotre folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

Nakon nastupa Dječje skupine KUD-a Metković, koja je izvela ‘Desanski šotić’, publici su se prigodno obratili savjetnica župana Žana Marević, izaslanica gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, direktorica TZ grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur te predsjednik KUD-a Metković Mato Obrvan. Program je vodila Romana Gabrić. 

Folklorne nastupe otvorile su dvije sekcije KUD-a Metković koje su izvele ‘Neretvansku šetnju’ i ‘Na Neretvu misečina pala’. Potom je FD ‘Kumpanija’ iz Vela Luke’ izveo impresivni ‘Ples od boja’, a uslijedio je i nastup druge sekcije toga društva koja je izvela ‘Marfinu’. KUD ‘Stjepan Radić’ Pridvorje izveo je ‘Pridvorksu poskočicu i Potkolo’, a KUD ‘Sveti Juraj Osojnik’ tradicionalni ‘Linđo’. KUD Lastovo izveo je ‘Lastovsko i Pokladarsko kolo’, FKU ‘Primorska lijera’ oduševilo je s ‘Primorskim kolom’, a KUD ‘Natko Nodilo’ iz Babina Polja s otoka Mljeta izvelo je ‘Škampa Boško i Poskočica’. Kao posljednji, nastupili su KU ‘Linđo’ koji su izveli ‘Kolo Linđo’.

Program 36. Smotre folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’ završava se sutra u crkvi sv. Ilije koncertom Marijanskih pučkih napjeva. Koncert započinje u 19 sati.

Exit mobile version