OŠ Stjepana Radića – ‘Razgledavanje Ornitološke zbirke s Dragutinom Rucnerom’

 

Pod vodstvom nastavnice iz biologije Vesne Pavlović, 25 učenika Osnovne škole Stjepana Radića posjetili su Prirodoslovni muzej Metković i sudjelovali u zanimljivom predavanju i kreativnoj radionici ‘Razgledavanje Ornitološke zbirke s Dragutinom Rucnerom’.

Radionica je održana u sklopu međunarodnog volonterskog projekta ’72 sata bez kompromisa’, a u organizaciji Franjevačke mladeži iz Metkovića.

Tko je ovdje lud- baner
Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Mladi volonteri su uz razgledanje eksponata učenicima pričali o životu našeg poznatog ornitologa Dragutina Rucnera  koji je zaslužan za osnivanje ornitološke zbirke u Metkoviću  i jedna je  od najvećih u Europi. Učenicima se obratila i ravnateljica muzeja Ivana Baće koja je istaknula važnost močvarnih staništa i ušća Neretve kao važnog i zanimljivog staništa koje obiluje svojim posebnostima i biološkim bogatstvom koje treba sačuvati za buduće generacije.

„Učenici su bili zadovoljni i ovim putem se zahvaljujemo organizatorima na pozivu. Sudjelovanjem smo željeli dati podršku mladima na promicanju solidarnosti, zajedništva, kreativnosti i volonterskog rada što je i glavni cilj navedenog projekta“, poručili su iz OŠ Stjepana Radića.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content