Održana druga sjednica Partnerskog vijeća, usuglašen završni nacrt Plana razvoja DNŽ do 2027. godine

 

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA jučer je, putem platforme Microsoft Teams, održana druga sjednica Partnerskog vijeća na kojoj je predstavljen završni nacrt “Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine”.

Sjednicu je vodio predsjednik Partnerskog vijeća župan Nikola Dobroslavić koji je uvodno naglasio kako je izrada ovog strateškog akta provedena uz poštivanje načela partnerstva. Konzultacije su uključivale 150 različitih dionika: predstavnike regionalne samouprave, regionalnog koordinatora, predstavnike jedinica lokalne samouprave, akademske zajednice, gospodarske i socijalne partnere i organizacije civilnog društva s područja županije.

Kino_baner
Kino_baner

Voditelj tima za izradu Plana razvoja iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose Jakša Puljiz predstavio je završni nacrt akta koji je uključivao i popis te terminski plan provedbe strateških projekata i indikativni financijski okvir s prikazom financijskih pretpostavki za provedbu posebnih ciljeva definiranih Planom.

Partnersko vijeće je na sjednici jednoglasno usvojilo predloženi nacrt Plana koji bi, nakon procesa prethodnog vrednovanja koje je u tijeku te savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, trebao biti usvojen na Županijskoj skupštini sredinom prosinca.

Izrada Plana provodi su u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’. Kroz projekt je pripremljen četverogodišnji plan podrške jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj. Vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna te je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content