Ogranku Matice Hrvatske Metković Zlatna povelja za zbornik radova ‘Što vama kažem, svima kažem’

Ogranku Matice hrvatske Metković uručena je Zlatna povelja Matice Hrvatske za objavljeni zbornik radova u čast dr. don Mile Vidovića pod nazivom 'Što vama kažem, svima kažem'.

 

Ogranku Matice hrvatske Metković uručena je Zlatna povelja Matice Hrvatske za objavljeni zbornik radova u čast dr. don Mile Vidovića pod nazivom ‘Što vama kažem, svima kažem’.

Podsjetimo, zbornik je izdao Ogranak Matice Hrvatske Metković, a urednik je Ivan Armanda, don Milin učenik iz Nadbiskupske gimnazije u Splitu. Sadrži sedamnaest radova, podijeljenih u tri šire tematske cjeline. Prvi dio donosi dva članka o životu i znanstvenom radu dr. don Mile Vidovića, drugi dio sadrži članke s temama iz crkvene povijesti doline Neretve, a u trećem dijelu je deset radova koji se bave raznim temama iz povijesti Crkve u Hrvata, pri čemu se neki radovi naslanjaju na Vidovićeva istraživanja.

„Iznimno smo počašćeni ovom nagradom koja je, uz Nagradu Matice hrvatske Ivan Kukuljević Sakcinski, najveća koju je dobio Ogranak Matice Hrvatske Metković. Drago nam je što su u središnjici Matice prepoznali vrijednost knjige te se tako i odužili dr. don Mili Vidoviću za njegov 85. rođendan i 60 godina misništva te sveukupnu duhovnu i znanstvenu aktivnost u tom razdoblju“, kazao je predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Metković Božidar Lovrić.

Exit mobile version
Skip to content