Home Novosti Lokalno Županijski Stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije

Županijski Stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije

Članovi županijskog Stožera za civilnu zaštitu održali su danas konferenciju za medije na temu povećanoga broja zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

Članovi županijskog Stožera za civilnu zaštitu održali su danas konferenciju za medije na temu povećanoga broja zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Kako su istaknuli, u Općoj bolnici Dubrovnik trenutno je 61 pozitivna osoba na koronavirus, a pet ih je na Intenzivnoj jedinici, piše Dubrovački dnevnik. Među zaraženima je tri četvrtine necijepljenih, većinom starijih od 65 godina. Od početka pandemije u Općoj bolnici Dubrovnik zabilježeno je 1415 pacijenata s bolesti COVID-19, a preminulo je njih 179.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić istaknuo je kako je situacija u cijeloj državi i županiji ozbiljna.

„Posljednji tjedan svakodnevno imamo preko 200 zaraženih. U svim dijelovima županije je došlo do širenja delta varijante i ovo je doista ozbiljna. Naša 14-dnevna incidencija na sto tisuća stanovnika je 1860 i nikad nije bila veća. Najgore je u Vela Luci, Župi dubrovačkoj, Stonu, Opuzenu, Konavlima, Dubrovniku, ali i drugim gradovima i općinama je zabilježen porast. Udio pozitivnih među testiranima je preko 30 posto što je rekord. Mortalitet na milijun stanovnika nam je 106 što je nešto manje zbog cijepljenja“, istaknuo je Lakić, a prenosi Dubrovački dnevnik.

Lakić je kazao kako je dosada cijepljeno preko 60 posto stanovnika županije jednom dozom, a savjetovao je i da svi cijepljeni prije šest mjeseci prime booster dozu. Preporučio je i cijepljenje djece te je dodao kako je Zavod za javno zdravstvo za uvođenje online nastave zbog povećanog broja zaraženih u školama.

Više pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik

 

Izvor: Dubrovački dnevnik 
Foto: ilustracija / DNŽ 
Exit mobile version
Skip to content