Grad Metković i ove godine poduzetnicima dodjeljuje milijun kuna potpora

Gradski vijećnici usvojili su prijedloge Programa potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa tijekom 2021. te Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2021. godinu.

 

Gradski vijećnici usvojili su na sjednici Gradskoga vijeća prijedloge Programa potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa tijekom 2021. te Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2021. godinu.

Grad Metković tako će iz svoga Proračuna, a putem ta dva programa, i ove godine za poduzetnike izdvojiti milijun kuna.

Iz Programa mjera poticanja poduzetništva, metkovskim poduzetnicima će se raspodijeliti ukupno 500 tisuća kuna, a sredstva će se dodjeljivati u dvije kategorije – potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima te potpore za kupnju dugotrajne imovine. Dodatnih 500 tisuća kuna namijenjeno je poduzetnicima kojima je pandemija koronavirusa uzrokovala teškoće u poslovanju.

„I ove godine iz gradskoga proračuna osigurali smo sredstva kojima ćemo olakšati poslovanje naših poduzetnika. Kada je u pitanju Program mjera poticanja poduzetništva, ove godine dodijelit ćemo 100 tisuća kn za novoosnovane tvrtke, a 400 tisuća kn za kupnju dugotrajne imovine. Također, prošle godine uveli smo Program potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, a s obzirom da ista još uvijek traje, sredstva za tu namjenu ćemo dodijeliti i ove godine. Na taj način želimo pomoći očuvanju razine gospodarske aktivnosti, likvidnosti gospodarskih subjekata te očuvanja radnih mjesta“, kazao je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Gradski vijećnici usvojili su Prijedlog Odluke o izradi Urbanističkoga plana uređenja Gradskoga groblja sv. Ivana Nepomuka.

„Naše groblje počelo se graditi još daleke 1850. godine. Sve te grobnice su se gradile više-manje nelegalno, a tome je došao kraj! Također, danas su zaista velike liste čekanja za grobno mjesto, a Urbanistički plan uređenja radimo kako bi povećali obuhvat izgradnje groblja. Kada se donese Odluka, omogućit će se izgradnja grobnica za narednih 30 do 40 godina“, istaknuo je gradonačelnik.

Na sjednici Gradskoga vijeća usvojeni su i prijedlozi Polugodišnjeg izvješća o izvršenju Proračuna Grada Metkovića te Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine. Potvrđeni su i novi četverogodišnji mandati direktora gradskih tvrtki Metković Razvoj d.o.o. za projektiranje, građenje i razvoj te Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda. Na mjestu direktora Metković Razvoja tako ostaje Nikola Manenica, dok će tu dužnost u tvrtki Metković d.o.o. i iduće četiri godine obavljati Filip Dominiković. Također, prihvaćena su i rješenja o imenovanju članova Upravnoga vijeća Ustanove za kulturu i sport Metković, a u iduće četiri godine te funkcije će obnašati Ivica Kuran, Stanko Vidović i Mihaela Pavlović.  

Exit mobile version
Skip to content