„Pjesme najmanjeg pjesnika na svijetu“ Hrvoja Barbira Barbe predstavljene u Metkoviću

 

„Pjesme najmanjeg pjesnika na svijetu“ naziv je zbirke pjesama Pločanina Hrvoja Barbira Barbe koja je sinoć predstavljena u Gradskoj knjižnici Metković, uz glazbenu pratnju mlade i talentirane Lucije Kraljević.

Prva je to njegova knjiga poezije nakon 20 godina, tijekom kojih je ovaj nagrađivani autor objavljivao dramske tekstove i radio-drame.

„Mogu reći da nisam nikada prestao pisati poeziju. Ova zbirka sastoji se od 50-ak kratkih pjesmica koje govore o ljubavi. Iako je svaka od njih mala te stane u nekoliko stihova, neke od njih su znale nastajati po tri ili četiri godine. Uvijek se traži ona prava riječ. Dugo se na nju čega, ali onda se pronađe i tek tada nastane prava pjesma i prava poezija“, kazao nam je Barbir.

Inače, Hrvoje Barbir Barba hrvatski je književnik, pjesnik i pisac iz Ploča. Piše i romane te djela dječje književnosti. Na Hrvatskom radiju izvedeno mu je dvadesetak dramskih naslova svih književnih rodova i formi. Dobitnik je više nagrada i priznanja, a između ostalih i Nagrade Marina Držića.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content