Završeni radovi na rekonstrukciji Područnoga Dječjeg vrtića u Vidu

 

Nedavno su završeni radovi na rekonstrukciji Područnoga Dječjeg vrtića u Vidu.

Rekonstrukcijom vrtića, 20-ak vrtićana dobilo je kvalitetnije uvjete za odgojno-obrazovni rad, a projekt je uključio poboljšanje toplinsko-izolacijskih svojstava, uređenje sanitarnog čvora za djecu te izvedbu čajne kuhinje. 

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 342.999,19 kn s PDV-om, a sufinanciran je sredstvima odobrenima temeljem LAG-a Neretva za Mjeru 3.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

“Ovo je jedan u nizu projekata u sklopu kojih Grad Metković ulaže u infrastrukturu predškolskih ustanova, a sve u cilju poboljšanja uvjeta u obrazovanju od najranije dobi. U skladu s tim, planiranom dinamikom napreduju i radovi na dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića ‘Radost’ na desnoj strani grada, koji će za vrtićane biti spreman do početka iduće pedagoške godine.  Važno je naglasiti kako će realizacija ovih projekata riješiti problem liste čekanja za upise u vrtić s kojim je naš grad suočen dugi niz godina”, poručio je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content