Erasmus plus – profesorice Gimnazije Metković na mobilnosti u Francuskoj

 

U sklopu Erasmus plus projekta “Groundwaters: Learn to Preserve our European Underground Environment” profesorice Gimnazije Metković Branka Vladimir i Ivana Menalo sudjelovale su proteklog tjedna u mobilnosti za profesore u organizaciji francuske međunarodne škole Lycee Internationale de Valbonne u blizini grada Nice na Azurnoj obali.

Uz Gimnaziju, sudionici su bili i iz slovačke škole Sukromna stredna odborna skola Giraltovce, talijanske škole Liceo Archimede iz Acirealea i francuske škole Pierre de Coubertin iz mjesta Le Luc.

Tko je ovdje lud- baner
Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

U skladu s temom mobilnosti, “Bioraznolikost u krškom krajoliku”, profesori uz predavanja i radionice, uz pratnju speleologa posjetili krške špilje u okolici mjesta Valbonne, vršili mjerenja vode, proučavali geomorfološka obilježja krškog krajolika te posjetili grad Nicu. Predstavljeno je i inovativno podučavanje o podzemnom krajoliku koristeći virtualne 3D šetnje, i planirane su mobilnosti za učenike u ovom projektu, od kojih će prva biti u Gimnaziji Metković.

Projekt je usmjeren na očuvanje okoliša, posebno podzemnih voda, i na podizanje svijesti o njihovom presudnom značaju na život ljudi i biološku raznolikost. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content