Obilježena 30. obljetnica bitke za Čepikuće

 

U utorak je, u sklopu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 116. brigade Hrvatske vojske, obilježena i 30. godišnjica bitke za Čepikuće.

U teškoj bitci za Čepikuće sudjelovali su 1. satnija 1. bojne 116. brigade Hrvatske vojske pod zapovjedništvom Mije Vukušića, satniji su dodani i pripadnici 4. gardijske brigade, od kojih su dvojica poginula.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Čepikuće su bile strateški važno mjesto za obranu hrvatskog juga te ju je JNA zauzela nakon dvomjesečne borbe. Čepikuće su oslobođene munjevitom akcijom 21. svibnja 1992. te je tako otvoren put oslobađanju hrvatskog juga i Dubrovnika.

U Čepikućama su se povodom 30. obljetnice bitke, koju je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije, okupili pripadnici 116. brigade HV-a, 4. gardijske brigade te rodbina poginulih suboraca. Služena je sveta misa za poginule suborce te im je, uz spomenik u Čepikućama odana počast.
Pri povratku u Metković, veterani su zapalili svijeće i položili cvijeće na Spomeniku poginulim braniteljima na Vjetrenom mlinu iznad Bistrine. Spomenik, djelo Metkovca Nikole Vučkovića-Nidže, podignut je na prvoj crti obrane koju agresor nikad nije prešao.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content