Zbog čega ne svijetle božićni ukrasi u Gradskome parku…?

U Gradskome parku nepoznati počinitelji potrgali su dio kablova, pa trenutno ne radi određeni broj božićnih lampica, svjetleći vlakić i svjetleći tron (stolica).

 

Paljenjem prve svijeće, u nedjelju je započelo vrijeme Adventa ili Došašća u kojem se pripremamo za blagdan Božića.

Razdoblje je to u godini kojem se većina nas najviše raduje. U skladu s tim, iz Grada Metkovića su se ove godine potrudili osigurati poseban blagdanski ugođaj, u kojem ponajviše uživaju najmlađi. U većem dijelu grada postavljeni su blagdanski ukrasi, a posebno su ukrašene lokacije Gradskoga parka i Trga kralja Tomislava na kojima će se odvijati program manifestacija ‘Božić u Neretvi’ te ‘Prosinačke svečanosti’.

Sigurno se brojni građani pitaju zbog čega posljednjih dana dio božićnih lampica i ukrasa u Gradskome parku ne svijetli? Razlog tome, kao i mnogo puta dosada, nalazi se u neodgovornim pojedincima koji su, samo nekoliko dana od postavljanja ukrasa, počeli i s uništavanjem istih! U Gradskome parku nepoznati počinitelji tako su potrgali dio kablova, pa trenutno ne radi određeni broj božićnih lampica, svjetleći vlakić i svjetleći tron (stolica). Nažalost, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, sanacija štete trenutno nije moguća, ali svi ukrasi bit će popravljeni čim to dopuste vremenske prilike.

Iz Grada Metkovića žele naglasiti kako generaliziranje u bilo kojem činu vandalizma nije moguće.  Većina građana Grada Metkovića brine o gradskoj i javnoj imovini te upozorava na devastaciju iste i ponašanja neodgovornih pojedinaca koja se ne smiju i neće tolerirati!

Ipak, želja je Grada Metkovića, a vjerujemo i velike većine građana, da se vandalizam uopće ne događa! Kako na gradskoj, tako ni na bilo čijoj imovini. Stoga, iz Grada apeliraju na sve da zajedničkim snagama skrbimo o svemu onome što imamo i što smo dužni ostaviti mlađima.

„Iako je Božić mnogo više od božićnih ukrasa i svjećica, svjesni smo kako isti predstavljaju simboliku ovoga razdoblja koje za većinu nas znači zajedništvo, međusobno uvažavanje, mir i veselje. Zbog toga se potrudimo da Božić tako i dočekamo. Na kraju, novce koje trošimo na popravke bolje je iskoristiti za neke nove lijepe projekte“, poručili su iz Grada.

Exit mobile version
Skip to content