Home Novosti Lokalno Ponovno vandalizam u parku, ovaj put još i gore

Ponovno vandalizam u parku, ovaj put još i gore

Prošli petak objavili smo tekst na temu vandalizma u Gradskome parku.

 

Prošli petak objavili smo tekst na temu vandalizma u Gradskome parku.

Naime, kako smo tada pisali, nepoznati počinitelji potrgali su dio kablova, pa nije radio određeni broj božićnih lampica, svjetleći vlakić i svjetleća stolica.

Zbog vandalizma neodgovornih pojedinaca nastala je materijalna šteta, ali su božićni ukrasi popravljeni čim su to dopustile vremenske prilike. Međutim, danas nam iz Gradskoga parka stižu još ružniji prizori. Netom nakon što je šteta sanirana, vandali su odlučili potrgati još veći dio kablova, zbog čega trenutno ne radi još veći broj božićnih ukrasa.

Ne možemo niti pokušati ući u glave onih koji se odlučuju na takav vandalizam, ali imamo pravo komentirati kako je takvo ponašanje krajnje neprihvatljivo, sramotno i bezobrazno. Bezobrazno prema Gradu Metkoviću, iz kojega su postavili blagdanske ukrase. Bezobrazno prema onima koji neprestano (i u izuzetno lošim vremenskim uvjetima) saniraju štetu. I najvažnije, bezobrazno prema većini sugrađana i djece koji se raduju blagdanskom ugođaju.

Ovim kratkim osvrtom na novi čin vandalizma nikako vandalima ne želimo dati na važnosti (koju oni uporno pokušavaju dobiti), već našim sugrađanima pokazali kako vandali žive među nama. Danas im je na ‘meti’ Gradski park, a sutra tko zna što drugo. Ali podsjećamo sve koji ovo čitaju, kako ništa ne može trajati zauvijek i sigurni smo kako će se vandalima ubrzo stati na kraj! Možda i prije nego što oni to očekuju!

Exit mobile version
Skip to content