Natjecanje ‘Grand Gourmet’ – Srednjoj školi Metković 12 medalja

 

Učenici Srednje škole Metković sudjeluju u natjecanju ‘Grand Gourmet’, a treći dan sudjelovanja donio im je jedan od najvećih uspjeha u prezentiranju ugostiteljskih vještina na međunarodnom natjecanju.

Trećega dana predstavljali su ih učenici trećeg razreda Jure Bukovac i Luka Dominiković. Jure je osvojio prvo mjesto u natjecanju barmena Classic short – aperitivni koktel, a Luka je osvojio zlatnu medalju za najbolju dekoraciju u Classic short & long drink.

Jure i Luka su imali i zajedničku disciplinu u pripremanju sinkroniziranog koktela gdje su osvojili prvo mjesto i zlatne medalje. Mentor im je bio Rade Nikoletić.

„Kada je natjecanje završilo prišli su nam najpoznatiji hrvatski barmeni Jure Vojković i Dušan Janjatović (prvak ovogodišnjeg flair natjecanja) te čestitali na pokazanim vještinama i na ostvarenom uspjehu. U tri dana skupili smo dvanaest medalja, diploma, pehar i 3000 kn, što nas je učinilo najuspješnijom školom na ovom natjecanju“, poručili su iz Srednje škole Metković.

Inače, ‘Grand Gourmet’ je međunarodni festival u sklopu kojeg se odvija individualno međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista  te natjecanje ugostiteljskih objekata i škola kao timsko natjecanje. Srednja škola Metković se predstavljala u disciplini sninkronizirano posluživanje, a učenici su osvojili prvo i treće mjesto.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije