U tijeku je akcija prikupljanja ilegalnog oružja ‘Manje oružja – manje tragedija’

 

Pod motom „Manje oružja – manje tragedija“ Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana intenzivira akciju prikupljanja ilegalnog oružja te poziva građane da se riješe oružja bez sankcija i svoj život, kao i život svojih ukućana, učine sigurnijim.

U sklopu dosadašnjih akcija građani naše Županije predali su velik broj oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, ali iz policije smatraju da je među građanima još uvijek ostao dio oružja i eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata.

Stoga, iz policije podsjećaju da svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u doći u najbližu policijsku postaju, nakon čega će policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći na adresu, preuzeti navedena sredstva i odnijeti ih na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.

Iz policije napominju kako je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja,  neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.

U narednih mjesec dana građani će, kao i prethodnih godina, imati priliku na Info pultovima, koji će biti postavljeni na frekventnijim lokacijama u gradovima i nekim općinama na području Županije, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji, odnosno o načinu predaje oružja i ubojitih sredstava.

Info pult u Metkoviću održat će se na Trgu kralja Tomislava u petak, 7. siječnja 2022. godine u vremenu od 10 do 12 sati.

FOTO: arhiva/ PU DNŽ 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content