U Metkoviću su jučer uhvaćeni migranti iz Turske

 

Tijekom poslijepodnevnih sati jučer, 15. prosinca, policijski službenici Postaje granične policije Metković su nadzorom državne granice uočili dva osobna vozila koja su nezakonito ušla u RH iz BiH nakon čega su kretanje nastavili u pravcu Metkovića.

Policijski službenici su ih odmah nakon uočavanja pokušali zaustaviti uz zvučne i svjetlosne signale, na što su se vozači oglušili i nastavili kretanje pri čemu je jedno od vozila izazvalo prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozila su uskoro zaustavljena kada je utvrđeno da njima upravljaju dvojica državljana BiH, u dobi od 26 i 36 godina, koji su prevozili nezakonite migrante, u svakom vozilu njih pet. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su nezakoniti migranti državljani Turske koji su angažirali spomenuti dvojac za nezakoniti ulazak u RH. Također je utvrđeno da su državljani BiH na vozila koja su koristili stavili nepripadajuće registarske oznake njemačke i nizozemske.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja državljanima Turske doneseno je rješenje o protjerivanju iz RH, dok su državljani BiH zbog pomaganja u nezakonitim migracijama iz koristoljublja i krivotvorenja isprava, uz kaznenu prijavu, dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. Državljanin BiH koji je skrivio prometnu nesreću kazneno je prijavljen i za kazneno djelo obijesne vožnje.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content