U DNŽ 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 54 osobe muškog i 73 osobe ženskog spola: 62 iz Dubrovnika, 31 iz Župe dubrovačke, 13 iz Konavala, pet iz Metkovića i Ploča, četiri iz Kule Norinske, tri iz Korčule i Slivnog te jednoj iz Opuzena.

Preminula je jedna ženska osoba iz Stona (rođ. 1941.g.). Izliječene su 74 osobe: 18 iz Dubrovnika, 15 iz Korčule, osam iz Smokvice, sedam iz Blata i Konavala, šest iz Metkovića, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Vele Luke, dvije iz Orebića i Ploča te jedna iz Dubrovačkog primorja i Zažablja. U posljednja 24 sata obrađena su 733 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 178 943 uzorka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 36 osoba pozitivnih na koronavirus od čega tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb. Dvije osobe su na respiratoru, a jedna na kisiku. U samoizolaciji je 871 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 989 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content