Policijski službenici informirali građane o načinu dragovoljne predaje ilegalnog oružja

 

Službenici Policijske postaje Metković danas su na Trgu kralja Tomislava informirali građane o načinu dragovoljne predaje ilegalnog oružja.

Riječ je o aktivnostima akcije „Manje oružja – manje tragedija“ koju provodi Policijska uprava dubrovačko-neretvanska. U sklopu akcije građani imaju priliku predati oružje, streljivo te minsko eksplozivna sredstva zaostala iz Domovinskog rata. Akcija je preventivnog karaktera te se protiv osoba koje dobrovoljno predaju ilegalno oružje neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.

U sklopu dosadašnjih akcija građani naše Županije predali su veliki broj oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, ali iz policije smatraju da je među nekim od građana još uvijek ostao dio oružja i eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata.

Svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u doći u najbližu policijsku postaju, nakon čega će policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći na adresu, preuzeti navedena sredstva i odnijeti ih na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content