Home Novosti Lokalno Ravnateljica UKS Metković Zrinka Mijoč predala donaciju Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ u...

Ravnateljica UKS Metković Zrinka Mijoč predala donaciju Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ u iznosu od 44.700,00 kn

Riječ je o sredstvima koja su prikupljena od prodaje slika nastalih tijekom Umjetničkoga likovnog susreta Metković 2021. koji je, u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a uz potporu Grada Metkovića, održan od 9. do 11. kolovoza.

 

Ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč jutros je Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ predala donaciju u iznosu od 44.700,00 kn.

Riječ je o sredstvima koja su prikupljena od prodaje slika nastalih tijekom Umjetničkoga likovnog susreta Metković 2021. koji je, u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a uz potporu Grada Metkovića, održan od 9. do 11. kolovoza.

Na likovnom susretu sudjelovali su poznati umjetnici: akademski slikar Ivan Listeš, akademski slikar Stjepan Ivanišević, akademski slikar / grafičar Jure Kokeza, akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović, akademska slikarica Anamarija Obradović, dipl. oecc. Edo Unković, diplomirani konzervator, redovni profesor na UMAS-u Ivo Donelli i profesorica likovne kulture Dubravka Šešelj. Svatko od njih je naslikao i donirao po dvije slike, a prihod od prodaje namijenjen je za kupnju automobila Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’.

Naime, Udruga Otac Ante Gabrić kroz različite aktivnosti i projekte od 2008. godine skrbi o starijim i nemoćnim osobama s područja grada Metkovića. Među aktivnostima Udruge je i pružanje socijalnih usluga ‘Pomoć u kući’ starijim korisnicima, pri čemu im gerontodomaćice Udruge pomažu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Osim što će novi automobil pomoći u lakšoj terenskoj mobilnosti gerontodomaćica Udruge, služit će i za prijevoz starijih korisnika na organizirane dnevne aktivnosti koje se svakim danom održavaju u prostorijama Udruge.

„Otkako je Udruga ‘Otac Ante Gabrić’ ostala bez automobila, otežana je mobilnost gerontodomaćica, djelatnika i korisnika Udruge. S obzirom da se nalazimo u vremenu pandemije koronavirusa, kada o starijim i nemoćnim osobama moramo posebno brinuti, mi iz Ustanove za kulturu i sport Metković odlučili smo organizirati Umjetnički likovni susret te tako osigurati sredstva kojima bi pomogli u kupnji automobila za Udrugu.  Ovim putem se želim zahvaliti Gradu Metkoviću, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i svima onima koji su se odazvali našoj akciji te kupnjom slika pomogli radu Udruge, a time i većoj kvaliteti života njihovih korisnika. Za prodaju je ostalo još sedam dostupnih slika, a u slučaju njihove kupnje, sredstva će također biti usmjerena prema Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’, istaknula je ravnateljica UKS Metković Zrinka Mijoč.

Svi koji žele donirati sredstva Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ mogu to napraviti uplatom na broj računa: HR3423600001102035285.

Exit mobile version
Skip to content