DHMZ izdao opasnost od hladnoga vala za područje DNŽ

 

I idućih dana očekuje nas sunčano vrijeme, ali s pravim zimskim temperaturama.

DHMZ je izdao upozorenje na opasnost od hladnoga vala u razdoblju od 24. do 27. siječnja za područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Za 24. i 25. siječnja prognozirana je velika opasnost od hladnog vala, za 26. siječnja prognozirana je umjerena opasnost, dok za 27. siječnja nema opasnosti od hladnog vala.

Tvrtka Metković d.o.o. je zbog predviđenih niskih temperatura u narednom periodu poslala upozorenje građanima da pristupe zaštiti mjernih mjesta (vodomjera) i internih vodovodnih instalacija (instalacija u okolišu, od mjerila do objekta).

Prenosimo ga u cijelosti.

Kako se ne bi morali preko zime suočiti s troškom kojeg uzrokuje puknuće smrznute cijevi internih vodovodnih instalacija (pogotovo ako su cijevi plitko postavljene ili prolaze negrijanim dijelovima objekta kao što su garaže, podrumi i dvorišta), pročitajte važne savjete da se izbjegne smrzavanje vodovodne cijevi na Vašem posjedu, objektu:

  • provjerite jesu li vodomjerna okna dobro zatvorena, a u slučaju ekstremno niskih temperatura zaštitite instalacije unutar vodomjernih okna npr.  stiroporom, građevinskom folijom ili staklenom vunom,
  • interne vodovodne cijevi koje nisu na propisnoj dubini, a vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, toplinski izolirajte npr. mineralnom vunom, stiroporom itd.,
  • u vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te ako odlazite na duži put, zatvorite propusni ventil iza vodomjera prema objektu i ispustite vodu.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content