Home Novosti Lokalno U Metkoviću vozio po utjecajem alkohola, kažnjen s 14.380,00 kn

U Metkoviću vozio po utjecajem alkohola, kažnjen s 14.380,00 kn

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je samo jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je samo jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 659 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 348 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 82 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 24 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 20 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 14 mjera poduzetih zbog isteka prometne dozvole.    

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Mljetu

Najveća koncentracija alkohola od 2,07 g/kg izmjerena je u jutarnjim satima, 2. veljače, 56-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Sobri. 

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.500,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 14.380,00 kuna izrečena je 50-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u popodnevnim satima, 6. veljače, zaustavljen i kontroliran prilikom redovne prometne kontrole, kada je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,53 g/kg i da kod sebe nema vozačku, prometnu i osobnu iskaznicu.

Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i četveromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

 

Exit mobile version
Skip to content