HNS i Grad Metković – održana svečana primopredaja novoobnovljenoga Pomoćnoga igrališta stadiona ‘Iza Vage’

 

Svečana primopredaja novoobnovljenoga Pomoćnoga igrališta stadiona ‘Iza Vage’ održana je danas između Hrvatskoga nogometnog saveza i Grada Metkovića.

Uz gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, primopredaji su nazočili predsjednik HNS-a Marijan Kustić, dopredsjednik HNS-a Mario Smodlaka, voditeljica infrastrukture u HNS-u Andrea Dokuš, predsjednik ŽNS-a Dubrovačko-neretvanske županije Blaž Pezo, predsjednik Sportske zajednice Grada Metkovića Ante Zovko te predstavnici NK Neretva, ŽNK Neretva i ONK Metković, Damir Jerković, Stanko Vidović i Ivica Kaleb.

Kino_baner
Kino_baner

Podsjetimo, obnovu igrališta na kojega je nedavno postavljena i umjetna trava sufinancirali su Grad Metković i Hrvatski nogometni savez, u ukupnoj vrijednosti od 3,2 milijuna kuna.  Iz gradskoga proračuna izdvojeno je 1,5 milijuna kn za sve pripremne radove, opremanje igrališta te dodatnu rasvjetu, dok je HNS financirao nabavu i postavljanje umjetne trave u ukupnom iznosu od 1,7 milijuna kuna.

„Ovim putem želim se zahvaliti HNS-u na suradnji u ovom projektu, kojim Grad Metković nastavlja ulaganje u sportsku infrastrukturu, čime se žele stvoriti kvalitetniji uvjeti za treniranje sportaša, a posebice djece. Zahvalio bih se i gospodinu Dariju Srni te Nikši Martincu koji su, na neki način, bili spona između Grada, klubova i HNS-a. Želim naglasiti kako će umjetni travnjak pomoćnoga igrališta za treninge koristiti sportaši svih uzrasnih kategorija, prvenstveno iz NK Neretva i ŽNK Neretva, ali i svih ostalih sportskih klubova u gradu. Za službene utakmice koristit će ga svi mlađi uzrasti“, kazao je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Okupljenima se obratio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je istaknuo zadovoljstvo novoobnovljenim igralištem.

„Posljednje tri godine zagovaramo izgradnju i pomaganje u izgradnji infrastrukture, tj. nogometnih terena. Veseli me što će ovaj umjetni travnjak koristiti oko 250 djece. Znamo da je ovo podneblje uistinu velikih sportaša i sportskih djelatnika te se duboko nadam da će među tom djecom biti novi Srna, Petković ili Štimac koji su mnogo dali za Hrvatsku“, kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Udruzi ‘Prijatelj’ UEFA-ina donacija od 50 tisuća eura 

Prilikom primopredaje igrališta, predsjednik HNS-a Marijan Kustić predao je predsjedniku Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Nikoli Popovcu UEFA-inu plaketu ‘Foundation for children’.  Naime, Udruga ‘Prijatelj’ izabrana je kao jedan od dobitnika ovogodišnje nagrade UEFA-ine Zaklade za djecu (UEFA Foundation for Children), koja svake godine humanitarnim organizacijama, a koje nominiraju nogometni savezi, odabire one s najboljim projektima te ih nagrađuje s donacijama u iznosu od 50 tisuća eura. Ove godine HNS je nominirao Udrugu ‘Prijatelj’, a sredstva su namijenjena radu Udruge te kupnji novoga automobila za osobe s invaliditetom.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže portal www.metkovic.hr. Preuzimanje teksta, izjava ili fotografija dopušteno je isključivo uz dozvolu autora.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content