Dalibor Talajić: „Za mene je ‘Čamberica’ utrka od posebnoga značaja“

 

U organizaciji Biciklističkoga kluba Metković u Vidu je danas održana Biciklistička utrka XCP Stipe Čamber 2022., ujedno i 8. kolo XC zimske lige Dalmacije.

Na ovogodišnjoj ‘Čamberici’ natjecalo se ukupno 160 natjecatelja – 70 u dječjoj utrci, a njih 90 u utrci za odrasle. Kao i svake godine, utrka je privukla brojne mještane Vida i okolice, koji su došli pružiti podršku natjecateljima. Svoje zadovoljstvo istaknuo je i predsjednik Biciklističkoga kluba Metković, Dalibor Talajić.

dina_baner
Zemlja loših

„Što se tiče Dalmatinske lige, mi smo nekako najdalji i zbog toga je kod nas nešto manje natjecatelja. Ipak, prezadovoljan sam jer smo ove godine u utrci za odrasle imali 90 natjecatelja. S obzirom na cijelu situaciju s pandemijom koronavirusa, mislili smo da će ih biti manje, ali zaista je to odlična brojka. Došlo nam je dosta naših prijatelja iz BiH, a i ukupni pobjednik Goran Cerović iz BK Pljevlja je s nama od prve utrke što mnogo govori“, kazao je Talajić.

Biciklistički klub Metković sudjeluje u različitim natjecanjima te organizira nekoliko utrka tijekom godine, kojima promovira biciklizam kao sport, ali i doprinosi promociji grada Metkovića. Ipak, Talajić ističe kako mu je upravo ‘Čamberica’ utrka od najvećega značaja.

„Za mene osobno ‘Čamberica’ je mnogo više od utrke jer je Stipe Čamber bio moj veliki prijatelj. Da nije bilo njega, ne bi bilo niti ove utrke. Naime, nekolicina nas, na čelu s njim je išla u istraživanje ovoga djela te smo razmišljali gdje bi mogli napraviti stazu, a cijelu rutu od 27 km prošli smo pješice. I zato je ova utrka za nas od zaista velikoga značaja“, istaknuo je Talajić.

Ovim putem čestitamo Biciklističkome klubu Metković na odličnoj organizaciji utrke. Dodajmo i to kako su u organizaciji sudjelovali i brojni volonteri, među kojima su bili i HGSS, Gradsko društvo Crvenoga križa Metković te DVD-a Vid. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content