Aqualifteri i razvoj cikloturizma središnje su aktivnosti u okviru projekta MIMOSA

 

Partneri na projektu „MIMOSA – Maritime and Multimodal sustainable passenger transport solutions and services“ koji se provodi u sklopu programa INTERREG Italy- Croatia održali su radni sastanak – 6 Steering Committee Meeting. Zbog pandemije COVID-19, svi sastanci se još uvijek održavaju online.

Dubrovačko-neretvanska županija je voditelj radnog paketa 5 (WP5) od ukupno 6 paketa, a usmjeren je na koordinaciju aktivnosti u ulaganje i instaliranje opreme te drugih pratećih radova. Planirana je provedba 20 aktivnosti u kojemu je uključeno 11 projektnih partnera te ukupno iznosi 2.016.279,30 eura što predstavlja 28% vrijednosti cijelog projekta

Od planiranih 5 projektnih aktivnosti, naša Županija je već provela 3, a 2 aktivnosti su u tijeku. Izrađeni su „Operativni plan razvoja cikloturizma na području DNŽ sa standardima“ i „Razvojni plan nautičkog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije“. Instalirana su 2 aqualiftera za osobe s posebnim potrebama (Korčula i Dubrovačko primorje) dok će 3 aqualiftera biti instalirana u svibnju 2022. (Orebić, Konavle i Župa dubrovačka). U izradi je i web stranica za cikloturizam na području naše Županije. U tijeku su i radovi na uređenju ciklo pointa (središta) koje će biti opremljeno opremom za bicikliste uz instaliranje 19 bike servis setova i 20 novih parking stalaka za bicikle na 19 lokacija Dubrovačko-neretvanske županije.

Sljedeći Steering Committee Meeting je planiran za kraj mjeseca lipnja u Bologni, ukoliko bude moguće zbog pandemije COVID-19.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content