Metković među gradovima koji iz Proračuna najviše izdvajaju za sport

 

U nizu analiza rada i uspješnosti lokalnih vlasti koje provodi portal gradonačelnik.hr, rekapitulirajući konkretne učinke i način trošenja proračunskog novca, ovaj put su istražili koliko su hrvatski gradovi u 2020. iz ukupne proračunske bilance izdvojili na svom području za financiranje sporta.

Po ukupnom postotnom izdvajanju za sport iz Proračuna u vrhu se našao Sinj, koji je za tu granu osigurao 19.19 posto sredstava, ispred Pakraca sa 17.05 posto proračunskog udjela, zatim Sisak (14,4 posto), Petrinja (14,37), Kastav (14,26), a pozicije u Top 10 zauzimaju i Varaždin, Prelog, Metković, Orahovica i Crikvenica.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Metković: Proveli najveće ulaganje u nogometnu infrastrukturu u zadnjih pola stoljeća

Metković u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, je u 2020. bio s 11.6 posto među najboljim gradovima, osmi u Hrvatskoj i prvi na jadranskoj obali, po visini proračunskog udjela namijenjenog sportu i sportašima, piše gradonačelnik.hr.

Istu poziciju u Top 10 zauzeo je i prema porastu izdvajanja za sportu u Proračunu iz 2020. prema Proračunu iz 2017. (205.5 posto povećanja).

U Metkoviću kontinuirano ulažu u sport, a to su nastavili i lani i kroz 2022. Tako je pomoćno igralište ‘Iza Vage’ u veljači dobilo umjetni travnjak koji će za treninge koristiti 350 sportaša svih uzrasnih kategorija. Na igralištu je pojačana i rasvjeta te su zamijenjene klupe za rezervne igrače, a riječ je o najvećem ulaganju u nogometnu infrastrukturu u zadnjih 50 godina. Grad Metković je u posljednjih godinu dana, obnovio nekoliko kvartovskih igrališta, a među većim projektima ulaganja u sportsku infrastrukturu je svakako i Energetska obnova Gradske sportske dvorane.

„Našu viziju počeli smo graditi još prije pet godina, a cilj nam je da Metković bude urbano središte koje njeguje svoje tradicijsko nasljeđe i koje ima potencijale rasta u različitim područjima. Ima i poziciju koja je idealna za razvoj selektivnih, ali i održivih oblika turizma. Također, ima i vrijedne ljude koji, uz podršku lokalne samouprave, žele ostati i raditi u svome gradu i zaista se veselim budućem razdoblju i svim projektima koji su pred nama“, poručio je nedavno gradonačelnik Dalibor Milan.

Više pročitajte na gradonačelnik.hr

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content