Gimnazija Metković: “S radom započela i naša Škola budućnosti”

 

Učenici drugih i trećih razreda Gimnazije Metković, uz profesorice Svjetlanu Bebić, Antonelu Dragobratović, Loru Prusac i Ljubicu Jerković, započeli su u siječnju s radom u sklopu novog izdanja Škole budućnosti kojeg donose Stemi, Infobip, A1 Hrvatska uz podršku tvrtki Microblink, AVL Hrvatska, Croatia osiguranje, Bosch Hrvatska te ostale vodeće hrvatske IT tvrtke.

Svi profesori uključeni u projekt, prošli su prvi trening tijekom kojega su mogli pobliže upoznati umjetnu inteligenciju i strojno učenje i to kroz izradu chatbotova na platformi Infobipa i Stemija. Učenici imaju na raspolaganju edukacijske video materijale i programsko okruženje koje su im osigurali Inženjeri tvrtki Stemi i Infobip. U prilici su pratiti i kodiranje uživo pa je tako prošli tjedan Filip Hercig, osnivač startupa Mundus, održao prvu live radionicu kodiranja.

Advent Metković-baner najnoviji
BANER

Održana su i dva Zoom sastanka naših učenika i profesorica, jedan 28. siječnja i drugi 22. veljače, na kojima su upoznati sa Stemi platformom, očekivanjima i kurikulumom koji se sastoji od osam cjelina: Što je Chatbot?, Umjetna inteligencija, ChatBot cookbook, Izrada AI Bota u Answersima, Izrada AI Bota u RASI, Simple Python, Karijera u STEM-u i Završni projekt. Predstavljen je vremenik i putanja prolaska te se diskutiralo o etičkom pristupu umjetnoj inteligenciji.

„Kroz ovaj su projekt zabava i učenje na dobrom putu da postanu sinonimi i uistinu je ovakav pristup kako učenju tako i poučavanju pravo osvježenje za sve sudionike“, poručuju iz Gimnazije Metković.

Objavljen je i poziv neprofitnim udrugama koje žele sudjelovati, a kojem se može pristupiti putem poveznice

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content