Home Novosti Lokalno Trojac uhićen prilikom primopredaje 15 kg marihuane

Trojac uhićen prilikom primopredaje 15 kg marihuane

Dovršeno je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem ukupno tri osobe od kojih su dvoje državljani Crne Gore u dobi od 19 i 23 godine i jednim državljaninom Republike Hrvatske u dobi od 36 godina.

 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Postaje granične policije Gruda u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Primorsko-goranske i u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Dubrovniku dovršili su kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem ukupno tri osobe od kojih su dvoje državljani Crne Gore u dobi od 19 i 23 godine i jednim državljaninom Republike Hrvatske u dobi od 36 godina.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su spomenuti državljani Crne Gore u petak, 24. veljače, u večernjim satima na području Konavala, u osobno vozilo kojim su upravljali, ukrcali dvije platnene torbe u kojima se nalazilo ukupno 15 kg marihuane koja je bila pakirana u vakumirane pvc vrećice, njih ukupno 15, odnosno u svakoj po jedan kilogram.

Marihuanu su potom vozilom dubrovačkih registarskih oznaka prevezli na područje Primorsko-goranske županije gdje je preuzeo 36-godišnjak koji je u trenutku primopredaje uhićen.
Temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci izvršena je pretraga stana i vozila 36-godišnjaka kada je pronađen i oduzet mobilni telefon koji je korišten za korespondenciju između osumnjičenih i 13.500,00 kuna koje je trebao predati državljanima Crne Gore kao nagradu za prijevoz droge.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama svo troje osumnjičenih su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a kriminalističko istraživanje ovog kaznenog djela se nastavlja.   

 

Exit mobile version
Skip to content