Home Novosti Lokalno U DNŽ 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet osoba iz Metkovića

U DNŽ 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet osoba iz Metkovića

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, dvije iz Korčule, Opuzena i Župe dubrovačke te jednoj iz Dubrovačkog Primorja, Konavala i Orebića.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1956.g.). Oporavile su se 184 osobe: 82 iz Dubrovnika, 31 iz Metkovića, 21 iz Konavala, 14 iz Župe dubrovačke, 11 iz Opuzena, osam iz Korčule, pet iz Ploča, četiri iz Dubrovačkog Primorja, tri iz Stona, dvije iz Trpnja te jedna iz Lumbarde, Pojezerja i s Lastova.

U posljednja 24 sata obrađeno je 189 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 227 692 uzorka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 28 osoba pozitivnih na koronavirus, dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb od čega je jedan na respiratoru. U samoizolaciji je 420 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1011 slučajeva kršenja te mjere.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Exit mobile version
Skip to content