Home Život grada Ulicama grada vozi se biciklijada u čast oca Ante Gabrića

Ulicama grada vozi se biciklijada u čast oca Ante Gabrića

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića danas se ulicama Metkovića vozi biciklijada u čast oca Ante Gabrića.

 

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića danas se ulicama Metkovića vozi biciklijada u čast oca Ante Gabrića.

Biciklisti su startali na Trgu kralja Tomislava, a prvo zaustavljanje napravili su kod crkve sv. Ilije, gdje su imali prvi blagoslov. Kod rodne kuće oca Ante Gabrića poslušat će predavanje o životu našega svećenika, isusovca i misionara, nakon čega nastavljaju put do Pastroralnoga centra oca Ante Gabrića, na desnoj strani grada, gdje će imati drugi blagoslov.

Biciklijada je dio programa manifestacije ‘Dani oca Ante Gabrića’, koja se pod pokroviteljstvom Grada Metkovića održava od 27. veljače do danas, a ovogodišnji slogan je „Otac Ante Gabrić iz 600-godišnjeg Grada Metkovića“.

Program manifestacije se održava u okviru metkovskih škola, udruga te crkvi, a uključuje različite radionice, predavanja, izložbe te humanitarne akcije kojima je cilj podsjećanje javnosti na doprinos koji je otac Ante dao Metkoviću, Hrvatskoj i svijetu.

Rođen u Metkoviću, 1915-te godine, otac Ante Gabrić bio je hrvatski katolički svećenik, isusovac i misionar. U Indiji je osnivao male seoske škole, kapelice i bolnice, a talentiranu djecu je slao na dodatno školovanje. Za života je pokrstio na tisuće ljudi,  a u svojem radu i humanitarnom djelovanju često je surađivao s Majkom Terezom.

Exit mobile version
Skip to content