Home Novosti Od petka novo popuštanje epidemioloških mjera

Od petka novo popuštanje epidemioloških mjera

S obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, premijer Andrej Plenković govorio je na početku sjednice Vlade RH o popuštanju mjera.

 

S obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, premijer Andrej Plenković govorio je na početku sjednice Vlade RH o popuštanju mjera.

Između ostaloga, istaknuo je kako će se povećati broj osoba na javnim okupljanima te da će se radno vrijeme ugostiteljskih objekata produljiti do 2 sata.

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnoga stožera civilne zaštite Davor Božinović naveo je nove izmjene koje je Stožer donio, a koje od sutra stupaju na snagu.

Na otvorenom prostoru tako će, umjesto 100, od sutra moću biti prisutno 200 osoba, a ako svi imaju COVID potvrde, broj osoba je neograničen. Na javnim događanjima u zatvorenima može biti 100 osoba, a ako svi imaju potvrde, također, ograničenja nema. Rad ugostiteljskih objekata produljuje se do 2 sata, a ukida se obveza EU digitalnih COVID potvrda za sajmove te obveza korištenja maski na otvorenom. Sportska natjecanja u zatvorenim prostorima mogu se održavati bez COVID potvrda, uz popunjenost prostora do 50 %, a za kina, kazališta i izložbene prostore više nema ograničenja u broju ljudi. Prestaju važiti epidemiološke mjere vezane za rad tržnica, održavanje pogreba i sklapanje braka.

Nove mjere stupaju na snagu od sutra, a Odluka će biti objavljena tijekom dana.

 

Exit mobile version
Skip to content