Metkovsko amatersko kazalište izvelo predstavu ‘Drug lovac’, među publikom i ministrica Nina Obuljen Koržinek

‘Drug lovac’ naziv je predstave koju je  Metkovsko amatersko kazalište izvelo večeras u Gradskome kulturnom središtu Metković.

 

‘Drug lovac’ naziv je predstave koju je  Metkovsko amatersko kazalište izvelo večeras u Gradskome kulturnom središtu Metković.

Riječ je o adaptaciji predstave “Gospon lovac” francuskog komediografa Georgesa Feydeaua. U MAK-ovoj verziji on postaje ‘Drug lovac’, a radnja je premještena u Metković, u stan partijskog sekretara – druga Vladimira Šetke.

Lažni lov kao paravan za bračnu nevjeru, supruga koja se želi osvetiti, muževi rogonje, vječni student s ljubavnicom u Pločama i još mnogo toga oduševilo je publiku u urnebesnoj komediji!

Pod redateljskom palicom Radovana Marčića, uloge u predstavi tumače Željka Bulić, Jasna Vrdoljak, Elza Glučina, Damir Kozarić, Toni Krilić, Josip Talajić, Dino Čolaković i Rade Vrdoljak. Scenografkinja je Vesna Režić, a tekst je lokalizirala i prilagodila Ivana Čarapina.

Među brojnom publikom, između ostaloga bili su i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga te saborski zastupnik Božo Petrov.

Repriza premijere je u Gradskome kulturnom središtu Metković u nedjelju, 27. ožujka u 19 sati.

Predstava se izvodi povodom obilježavanja 600. godina od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, a pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstva kulture i medija RH.

Exit mobile version
Skip to content