U Metkoviću se obilježava Dan narcisa

 

U organizaciji Udruge oboljelih od malignih bolesti ‘Život’ u Metkoviću se danas obilježava Dan narcisa, odnosno Dan borbe protiv karcinoma dojke.

Dan narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događaja u aktivnostima podrške svim oboljelima od raka, a svrha te humanitarne akcije je osvijestiti žene na važnost redovitih pregleda u prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Rak dojke je najčešći oblik zloćudne bolesti kod žena u Hrvatskoj, kao i u većini zemalja u svijetu. Prema posljednjim objavljenim podacima u Hrvatskoj u 2019. zabilježeno je 2999 slučajeva raka dojke, a u 2020. umrle su 722 žene. Iako je rak dojke jedan od najčešćih karcinoma kod žena, može se izliječiti kod 90 % slučajeva ako se bolest otkrije na vrijeme. Zbog toga su vrlo važni redoviti samopregledi te liječnički i sistematski pregledi. Udruga ‘Život’ stoga je pokrenula inicijativu za kupnju novoga mamografa u Domu zdravlja Metković. Osim promidžbenog materijala, tako danas na pultu ispred Pošte dijele sadnice narcisa, a svi dobrovoljni prilozi građana, namijenjeni su kupnji mamografa. U tu svrhu bit će i sve buduće akcije Udruge ‘Život’.

Akciju su podržali i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te ravnatelj Doma zdravlja Metković Vjekoslav Čuvalo. Svi vi koji želite, akciju možete podržati dobrovoljnim prilozima danas na pultu ispred Pošte do 12 sati ili uplatom na donacijski račun: HR7123900011500227268.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content