Učenici OŠ Stjepana Radića za Ukrajinu

 

Učenici i djelatnici OŠ Stjepana Radića Metković sudjelovali su u humanitarnoj akciji Crvenog križa za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine.

Ravnateljica Božena Nikoletić je u dogovoru s ravnateljicom Crvenog križa Nelom Orlović obavijestila učenike i učitelje što je u ovom trenutku najpotrebnije nabaviti. Učenici su i ovaj put pokazali veliko neretvansko srce i uz podršku roditelja dostavili pregršt potrebnih namirnica. Sve to su učenici četvrtih razreda, koji sudjeluju u eTwinning projektu VolontirAjmo, pomogli dostaviti u Crveni križ.

„Ovaj rat u Ukrajini sa svim strahotama koje sa sobom nosi uznemirava svakog dobronamjernog čovjeka i izvan granica Ukrajine. Mi u Hrvatskoj smo još i više osjetljivi na stradanja i patnje Ukrajinaca jer smo ne tako davno doživjeli sličnu ratnu agresiju, a posljedice i danas osjećamo. Kad se u našoj školi doznalo da Hrvatski Crveni križ pokreće humanitarnu akciju za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine, odlučeno je da će se u akciju uključiti i naši učenici i djelatnici. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli da i ova akcija bude uspješna“, poručili su iz OŠ Stjepana Radića.

Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru). I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530

Poziv na broj odobrenja: 705

Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10

Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije