Javni poziv – stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine

 

Iz Grada Metkovića uputili su obavijest za građane kako je dana 25. ožujka na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite objavljen Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Poveznica: Ravnateljstvo civilne zaštite – Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Za prijavu ponude potrebno je ispuniti Obrazac za prijavu. Poziv se odnosi na:

  • vlasnike stambenih jedinica koji imaju na raspolaganju slobodne stambene jedinice
  • vlasnike stambenih jedinica koji su  po načelu solidarnosti  već ustupili svoje stambene jedinice na korištenje

Obrazac za prijavu “Ponuda smještaja za raseljene osobe” ujedno je i zahtjev za pregled stambene jedinice. Ispunjeni Obrazac može se dostaviti u Gradsku upravu Grada Metkovića, Stjepana Radića 1, svakim radnim danom od 07:00 – 15:00 sati. Nakon zaprimljenih zahtjeva, provesti će se neposredni nadzor stambene jedinice, utvrditi vjerodostojnost ponude i o tome ispuniti Potvrdu o nadzoru stambene jedinice, koju se dostavlja Ponuditelju.

Ponuditelj smještaja još mora prikupiti dokaz o vlasništvu stambene jedinice: izvadak iz zemljišne knjige (original ili e-izvadak) ili izvadak iz Knjige položenih ugovora (za nekretnine koje nisu provedene kroz ZK odjel), a ako se radi o više suvlasnika na nekretninu izjavu drugog/ih suvlasnika za sklapanje ugovora o ustupanju stambene jedinice.

Obrazac za prijavu i potvrda stožera jedinice lokalne samouprave su sastavni dio Javnog poziva. Ispunjeni Obrazac s pripadajućom dokumentacijom dostavlja se potom Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a: poštom na adresu Nehajska 5, 10 000 Zagreb ili na e-mail adresu pojedinacni.smjestaj@mup.hr.

Ustupanje stambene jedinice na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine suglasno će se utvrditi sklapanjem ugovora između Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite i vlasnika stambene jedinice. Ugovorni odnos počinje od dana potpisivanja ugovora. Smještaj raseljenih osoba iz Ukrajine u stambene jedinice (u slučaju da se ne nalaze u stambenoj jedinici) obavljat će mjesno nadležne službe civilne zaštite.

Obrazac pojedinacni smjestaj 2022

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content