Home Kultura Staklo – u petak otvorenje dvije izložbe u Arheološkom muzeju Narona u...

Staklo – u petak otvorenje dvije izložbe u Arheološkom muzeju Narona u Vidu

Dvije izložbe staklenih predmeta predstavljaju zaključni dio međumuzejskog programa i suradnje arheoloških muzeja iz Zadra i Vida, a bit će otvorene do 6. lipnja.

 

U Arheološkom muzeju Narona u Vidu u petak, 8. travnja s početkom u 19 sati bit će otvorene dvije izložbe pod nazivom ‘Istočnomediteransko staklo – Kolekcija staklenih akvizicija iz Muzeja antičkog stakla u Zadru’ i ‘ Staklo: nove akvizicije Arheološkog muzeja Narona’.

Kada je u pitanju izložba ‘Istočnomediteransko staklo – Kolekcija staklenih akvizicija iz Muzeja antičkog stakla u Zadru’, riječ je o izboru staklenih predmeta iz nekadašnje privatne kolekcije Ante Grčića koja je danas dio fundusa Muzeja antičkog stakla u Zadru. U izložbenom postavu moći će se razgledati neka od vrhunskih ostvarenja istočnomediteranske staklarske produkcije. Najveći dio građe odnosi se na razne oblike boca, čaša i vrčeva, dok manji dio sačinjavaju nakitni predmeti. Selekciju i odabir građe izvršili su autori izložbenog postava viši kustosi Muzeja antičkog stakla u Zadru dr. sc. Berislav Štefanac i Anamarija Eterović Borzić.

Gostovanje izložbe Muzeja antičkog stakla u Zadru je integralni dio programa u kojem će Arheološki muzej Narona putem izložbe ‘Staklo: nove akvizicije Arheološkog muzeja Narona’ predstaviti svoju novu kolekciju naronitanskog stakla ostvarenu otkupom.

Dvije izložbe staklenih predmeta predstavljaju zaključni dio međumuzejskog programa i suradnje arheoloških muzeja iz Zadra i Vida, a bit će otvorene do 6. lipnja.

Exit mobile version
Skip to content