Učenici Srednje škole Metković tradicionalno izvrsni na natjecanju ‘Biser mora’

 

Učenici Srednje škole Metković sudjelovali su na 17. Međunarodnom natjecanju ‘Biser mora’ na Braču te, tradicionalno, ostvarili odlične rezultate.

U kategoriji JTI Petra Volarević i Jelena Knežić osvojili su brončanu medalju, dok su Romano Veraja i  Luka Begić osvojili srebrnu.  U dvočlanoj kategoriji Nina Jarak je osvojila srebrnu medalju, a Petar Dominiković brončanu.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

U sinkroniziranom posluživanju konobara Luka Dominiković i Jure Bukovac su osvojili srebrnu medalju. Mentori kuharima su Mijo Ćelić, Dana Paponja i Vedran Perić, a konobarima Rade Nikoletić.

Inače, natjecanje je održano protekloga vikenda, u organizaciji Međunarodne udruge šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) sa sjedištem u Splitu. Radi se o jednom od najvećih kuharskih natjecanja i gastro festivala u ovom dijelu Europe, na kojem je ove godine sudjelovalo 500 sudionika. Među njima je bilo 37 kuharskih timova iz 24 srednje ugostiteljske škole iz Hrvatske, Crne Gore, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije. Sudjelovalo je i šest timova Visokih ugostiteljskih škola. Natjecalo se u individualnim kuharskim kategorijama. Ove godine uvedena su i natjecanja učenika koji se školuju za konobare u kategoriji pripreme tartar bifteka te flambiranju slatkog jela. Budući barmeni su pokazali kako se snalaze u sinkroniziranom posluživanju, a dvočlani srednjoškolski timovi (kuhar i konobar) u kategoriji Chef’s table pripremali i posluživali menu od tri slijeda.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content