Završen 114. Tečaj granične policije

 

Nakon osam tjedana teorijske i praktične nastave, provedene od 20. veljače do 15. travnja ove godine u objektu granične policije „Mladost“ u Kuparima, policijski službenici iz dviju policijskih uprava uspješno su završili specijalizirani Tečaj granične policije te tako stekli stručna znanja i vještine za učinkovito obavljanje poslova granične policije.

 
Predavači iz Policijske akademije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Carinske uprave Republike Hrvatske te Crvenoga križa osposobili su polaznike tečaja za obavljanje poslova granične policije u svim segmentima njezine djelatnosti, a u skladu sa Zajedničkim temeljnim kurikulumom za osnovno osposobljavanje službenika graničnog i obalnog nadzora u EU-u (Common Core Curriculum – CCC), Agencije za europsku obalnu i graničnu stražu (Frontex).
 
Sa svrhom poboljšanja edukacije produktivnosti i djelotvornosti, dio obuke ostvaren je sukladno sa Sporazumom o zajedničkoj suradnji s Carinskom upravom, s koordinatorom za cestovne granične prijelaze carinskih ureda Republike Hrvatske Željkom Milkovićem, koji je polaznicima graničnoga tečaja tijekom praktičnog i završnog dijela ispita prenio najbolja praktična iskustva te izložio trendove i prepoznatljive modalitete krijumčarenja. 
 
U četvrtak 14. travnja, dvadeset je polaznika uspješno položilo praktični dio ispita, koji je proveden na graničnome prijelazu Karasovići; a dan kasnije, 15. travnja putem sustava e-obrazovanja svi su polaznici uspješno položili i teorijski dio ispita. Nakon dokazane uspješno provedene edukacije, istoga su dana svečano dodijeljena uvjerenja o uspješno završenome tečaju granične policije za policijske službenike iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
 

FOTO: MUP / PU DNŽ

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content