Župan Dobroslavić sa suradnicima primio dobitnike nagrada “Suncokret ruralnog turizma” iz naše županije

 

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima primio je dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

„Puno ulažemo u razvoj ruralnog turizma jer smatramo da je to segment koji izvrsno nadopunjuje našu turističku ponudu i ima veliki potencijal. Diljem Dubrovačko-neretvanske županije imamo odlične primjere dobre prakse i mi kao Županija to potičemo, a bili smo i suorganizatori ove manifestacije“ – naglasio je župan Nikola Dobroslavić te dodao da Dubrovačko-neretvanska županija kroz organizaciju i dodjelu nagrada “Zlatna naranča”, također potiče izvrsnost u turizmu u ruralnim sredinama.

Prema riječima predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijane Katice projekt Suncokret ruralnog turizma Hrvatske iz godine u godinu otkriva sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promovira tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače događaje i zanimljivosti, čuva izvornost, vodi računa o održivosti i stvara nove proizvode ruralnog turizma. Organizatorica kongresa danas je županu Nikoli Dobroslaviću uručila suncokret kao zahvalnicu za potporu 5. Međunarodnom kongresu ruralnog turizma.

U dubrovačko-neretvansku županiju stigla su četiri suncokreta ruralnog turizma. Restoran “Mrs i Mr Caput”, bračnog para Caput, smješten u Dubravci u Konavlima, dobio je brončanu povelju u kategoriji tradicijske (ruralne) gastronomije. Brončanu povelju u kategoriji posebnih priznanja za izniman doprinos, očuvanju tradicije i promociji ruralnog turizma dobilo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mata i Anke Dubelj iz Orašca. U kategoriji posebnih priznanja za očuvanje autohtone sorte i razvoj novog proizvoda Sanja Protić iz Blata i njezino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dobilo je srebrenu povelju koju je vlasnici OPG-a danas uručio župan Dobroslavić. Srebrnu povelju u kategoriji tradicijska (ruralna) domaćinstva dobila je Villa Tantini u Konavlima vlasnika Antuna Rilovića Tota.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content