TZ Metković – postavljene tri servisne stanice za bicikle

 

Tri seta servisnih stupova i stalaka za bicikle postavljena su tijekom prošlog tjedna na našim cikloturističkim rutama, i to u Gradskom parku Metković, na križanju ulica Zrinskih i Frankopana, Andrije Hebranga, Hercegovačke i Put Narone te u Mliništu.

To su tri male servisne stanice, koje su potpuno neovisne i samoodržive. Koriste napajanje solarnom energijom te svi korisnici tu mogu napumpati gume, koristiti alat iz spremnika u stupu za manje popravke, zamjenu gume ili slično, a obzirom da ima i USB, mogu napuniti i svoje mobitele.

Back to black_baner
Back to black_baner

Nabavu i postavljanje osigurala je Dubrovačko-neretvanska županija, a aktivnost je financirana iz projekta Maritime and Multimodal Sustainable Passanger Transport Solutions and Services – MIMOSA – Programme INTERREG HR-IT 2014. – 2020., u kojem je Dubrovačko-neretvanska županija projektni partner. Sporazume o uređenju i opremanju ciklo point (središta) za područje naše županije je u 2021. godini potpisao župan Nikola Dobroslavić s načelnikom Općine Konavle Božom Lasićem te s Hanom Turudić u ime turističkih zajednica otoka Korčule, Fani Slade u ime turističkih zajednica Pelješca, Magdalenom Medar-Ujdur u ime Turističke zajednice grada Metkovića, Slavenom Zvonom u ime Turističke zajednice Dubrovačkog Primorja, s Andreom Anelić u ime Turističke zajednice Općine Mljet i Brunom Rizvanović u ime Turističke zajednice Općine Lastovo.

Dubrovačko-neretvanska županija je izradila i “Operativni plan razvoja cikloturizma DNŽ sa standardima” u okviru istog projekta, a TZG Metkovića je sudjelovala u procesu izrade.

Nastavak je to razvoja cikloturizma na području TZG Metkovića te stvaranja boljih uvjeta boravka turista koji su tijekom prošle godine ostvarili 6360 dolazaka (3 % manje u odnosu na 2019.) i 15.349  noćenja (16 % više nego u istom razdoblju 2019.). Domaći gosti su tijekom 2021. sa 3510 dolazaka ostvarili 61 %, a strani s 2850 dolazaka su ostvarili 39% ukupnih dolazaka u našu destinaciju. Kod domaćih je gostiju ostvareno 7134, a kod stranih 8215 noćenja.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content