Za Neretvane u Pragu upriličen svečani prijam u češkom Senatu

 

Za Neretvane koji sudjeluju na Svetojanskim svečanostima u Pragu, jutros je upriličen svečani prijam u češkom Senatu.

Riječ je o Gornjem Domu Parlamenta Češke Republike, u kojem su Neretvane primila dva senatora. Tom prilikom je knez Domagoj, gospodinu Zdeneku Bergmanu simbolično dodijelio titulu neretvanskoga viteza. Za pjesmu se pobrinula klapa sv. Nikola.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

U nastavku današnjega programa Neretvani će, kao posebni gosti predstavljeni KUD-om Bagalovići, Klapom Sv. Nikola i lađarima, sudjelovati na misi u centralnoj katedrali – katedrali Sv. Vida, te procesiji koja ide do Karlovog mosta i kipa Sv. Ivana Nepomuka na Karlovom mostu, dok će 5 lađarskih posada na Vltavi, ispod mosta, svečanim poretkom sudjelovati u dijelu procesije na vodi. Navečer će lađari svojim prisustvom na vodi u, za tu priliku posebno atraktivno osvijetljenim lađama, zajedno s ostalim plovilima uveličati barokni koncert koji će se održati na vodi na Vltavi.

Podsjetimo, Neretvu u Pragu predstavlja više od 100 sudionika iz Hrvatske, ponajviše lađara i lađarica, a uz njih su i KUD Bagalovići, kulinarsko zabavljačka Udruga Pivčeva kala, Klapa Sv. Nikola iz Metkovića te predstavnici turističkih zajednica.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content